

انواع مقاله علمی ترویجی : مقاله علمی ترویجی بر اساس مقالات دیگر نوشته می شود و نیاز به جمع آوری داده و آزمایشات زیاد ندارد.
هدف مقالات علمی ترویجی افزایش سطح دانش و آشنایی خواننده با موضوعات جدید علمی است و معمولا یکی از رشته های علوم را رواج می دهد.
انواع مقاله علمی ترویجی
مروری: این مقالات به صورت ارائه روایتی از دانش موجود در زمینه ای خاص بر اساس مقالات چاپ شده در همان زمینه می پردازند. و حاوی ایده و دیدگاه جدید نیستند و به صورت کلان به تحلیل و ارزیابی مقالات گذشته می پردازند.
تحلیلی : این نوع مقالات، نتایج سایر پژوهش ها را در یک زمینه استخراج و ترکیب می کنند و میزان تاثیر گذاری مداخله بر یک مشکل را بررسی می کنند. و به کمک این مطالعات نظریه خاصی در حیطه کار خود ارائه می دهند.
تحقیقی: از پژوهش های تازه پایان یافته نتیجه می شود و از آن جهت که بر یافته های تحقیق متکی ست گزارش تحقیق نامیده می شود. و ویژگی منحصر به فرد آن داشتن یک ایده جدید یا خلاقیت است. و حاوی موضوع جدیدی ست که نتایج جدیدی را رقم می زند.
تدوینی: این نوع مقالات صرفا دیدگاه های مختلف مندرج در مطالب را گردآوری و منعکس می کنند و کار جدیدی ارائه نمی دهند. و ضمن استفاده از روش های موجود در مطالعه، نتایج بررسی های خود را گزارش می دهند.
برای افزایش شانس اکسپت مقالات علمی ترویجی علاوه بر رعایت اصول نگارش، انتخاب مجله متناسب با موضوع تحقیق نیز میسر خواهد بود. و بعد از ارسال مقاله به مجله مورد نظر باید منتظر نتیجه داوری باشند.
مجله پس از دریافت مقاله آن را در اختیار داوران قرار می دهد و آنها بعد از بازبینی و بررسی، نظرات خود را مطرح می کنند و ویراستاران در مورد پذیرش یا رد مقاله تصمیم می گیرند.
در صورت پذیرش مقاله مبلغ مورد نیاز برای چاپ برآورد می شود. و پس از پرداخت هزینه توسط نویسنده مقاله وارد مرحله چاپ مقاله می شود. و در آخر در یکی از مجلات داخلی مورد تایید وزارت علوم به چاپ می رسد.