

ملاک های محتوای مقاله ی ISI : یكي از مهمترین ابعاد مقاله علمي، محتواي علمي آن است. مقاله باید یافته های مهم در دانش بشری را گزارش کند و پیام روشن داشته باشد؛ بنابراین، قبل از تهیه مقاله، محقق باید از خود سوال کند که آیا مطالب او بسیار مهم است که انتشار آن قابل توجیه باشد. دیگران از آن سود خواهند برد؟ و آیا نتایج تحقیقات او بر کار آنها تاثیر می گذارد؟
ملاک های محتوای مقاله ی ISI
در اینجا به چندین اصل مهم از اصول و معیارهاي محتوایي پژوهش علمي اشاره می کنیم كه توجه به آنها قبل از تهیه مقاله به ارتقاي كیفیت آن كمك می کند:
فرایند تفکر: از آنجایی که پژوهش علمی برای پاسخ دادن به یک مجهول است معمولا با یک یا دو سوال آغاز میشود و محقق در صدد رسیدن به پاسخ آنها تحقیق و تلاش میکند.
منطقی بودن : قواعد تعریف، طبقه بندي، استنباطهاي قیاسي و استقرایي، روشهاي مختلف نمونه برداري و غیره همه از ویژگيهاي منطقي یك مقاله علمي است كه محقق باید به آنها توجه داشته باشد.
انسجام و نظم دار بودن : که شامل مرتبط بودن اجزاي مختلف مقاله با همدیگر، همچنین متناسب بودن آنها با عنوان مقاله و ارتباط عناوین فرعي با همدیگرمیشود.
تراكمي بودن: هر پژوهش باید در راستای تکمیل علم گام بردارد نه تکرار چیزی که قبلا در مورد آن بررسی صورت گرفته است.
تناسب موضوع با نیازهاي فعلي جامعه علمي: هر پژوهش علمي باید نیازهاي اساسي جامعه علمي خود را در نظر گرفته، در صدد حل آن مسایل برآید؛
خلاقیت و نوآوري : هر تحقیق علمي زماني ميتواند در ارتقاي سطح دانش، موفق و موثر باشد كه از فكري بدیع و خاالق برخوردار باشد. مقالاتي كه به جمع آوري صرف بسنده ميكنند، نميتوانند سهم عمده اي در پیشرفت دانش بشري داشته باشند.ملاک های محتوای مقاله ی ISI
توضیح مطلب در حد ضرورت : از جمله مواردي كه محقق در گزارش نویسي پژوهش خود باید بدان توجه كند، پرهیز از حاشیه روي و زیاده گویی افراطي است؛ همچنان كه خلاصه گویي نباید به حدي باشد كه به ابهام و ایهام منجر شود؛ بر این اساس محقق باید به حدي مطالب را تبیین كند كه مقصود وي براي خواننده، روشن شود.
متناسب بودن با نظریه ها : هر رشته علمي، متشكل از نظریه ها و قوانیني است كه مورد اتفاق صاحبنظران آن فن است. یافته هاي به دست آمده در تحقیقات میداني یا توصیفي نباید با قوانین كلي آن رشته تخصصي منافات داشته باشد.
اجتناب از کلی گویی : هدف نهایي علم، صورتبندي یك نظریه و تبیین كردن یكي از اصول مهم نظریه است. از این رو محقق باید بتواند مباحث علمي خود را به روشني توضیح دهد و با زبان گویا آن را تبیین و از كلي گویي اجتناب نماید.
گزارش روششناسي تحقیق: (تحقیق) فرایندي است كه از طریق آن ميتوان درباره ناشناخته دها به جست و جو پرداخت و از آن، شناخت لازم را كسب كرد. در این فرایند چگونگي گردآوري شواهد و تبدیل آنها به یافته ها روش شناسي نامیده ميشود. این سئوال كه چگونه داده ها باید گردآوري شود و مورد تفسیر قرار گیرد، به طوري كه ابهام حاصل از آنها به حداقل ممكن كاهش یابد از موارد مهم تحقیق علمي است. یك تحقیق علمي زماني ميتواند مطالب خود را به اثبات برساند كه از روش گردآوري مناسبي برخوردار، و آن روشها در مقاله به خوبي بیان شده باشد.