

ارزیابی یک مقاله ISI : وقتی مقاله ای را برای نشر در موسسه ISI می نویسیم، مهم است که بدانیم این مقاله چگونه ارزیابی می شود. ارزیابی مقالات، امروزه یکی از دغدغه های مهم جوامع علمی است. از اینرو موسسه ISI برای ارزیابی تحت پوشش فهرست نویسی خود، سه شاخص در نظر گرفته است:
1- شاخص تأثیر گذار یا Impact Factor :
مهمترین و کاربردی ترین شاخص در مجله ISI است. این فاکتور در حقیقت توانایی مجله و هیأت تحریریه آن را در جذب بهترین مقاله ها نشان می دهد.
2- شاخص آنی (لحظه ای) یا Immediacy Index:
مانند Impact Factor محاسبه می گردد با این تفاوت که مربوط به سال جاری می باشد و سال های گذشته در آن تاثیری ندارد. .این شاخص در حقیقت شیب رشد منحنی ارجاعات را بیان می کند.
3- نیمه عمر ارجاعات (استناد) یا Cited Half Life:
این شاخص نمایانگر تعداد سال هایی است که از تاریخ محاسبه IF کنونی باید به عقب بازگردیم تا شاهد نیمی از کل ارجاعات به مجله باشیم. به عبارت دیگر، این شاخص مدت زمانی که نیمی از کل استنادات به آن مجله صورت پذیرفته باشد را نشان می دهد و در حقیقت سرعت کاهش میزان ارجاعات به مجله را بیان می کند.
ارزیابی یک مقاله ISI
به طور قطع هنگامی که مقاله های یک مجله ارزش خود را برای ارجاعات، زود از دست بدهند (مقاله ها سطحی باشند و خیلی زود بی ارزش شوند)، تنها به مقاله های جدید مجله ارجاع داده می شود.
این مسئله سبب کاهش نیمه عمر ارجاعات به مجله می شود. بنابراین هرچه نیمه عمر ارجاعات یک مجله بیشتر باشد نمایانگر ثبات علمی و ارزش بیشتر مجله است. لازم به ذکر است که هیچ یک از این عوامل به تنهایی مورد بررسی و ارزیابی قرار نمی گیرد، بلکه با بررسی مجموع عوامل، یک امتیاز کلی داده خواهد شد.