

تفاوت ISI با ISI-Listed چیست : بطور کلی به تمام ژورنال های نمایه شده در تامسون رویترز به اصطلاح ISI گفته میشود (با استناد به نام قدیمی موسسه Institute for Scientific Information). بدیهی است که با توجه به تنوع کیفی نمایه های تحت پوشش تامسون رویترز ، نمیتوان قضاوتی یکسان برای تمام این نمایه ها داشت. لذا برای حفظ اعتبار و ارزش علمی عنوان ISI ، نمایه ها به دو گروه ISI (دارای ضریب تاثیر) و ISI-Listed (بدون ضریب تاثیر) تقسیم بندی میشوند.
ژورنالهایی موجود در نمایه های Arts & Humanities Citation Index و Science Citation Index Expanded و Social Sciences Citation Index با نامهای اختصاری SCI ، SCIE و SSCI ، ژورنالهای ISI خوانده میشوند. اعتبار علمی این ژورنالها بسیار مناسب است و در صورت چاپ مقاله در این ژورنال ها از بابت اعتبارشان نگران نباشید.
تفاوت ISI با ISI-Listed چیست
به ژورنالهایی که در سایر نمایههای زیرمجموعه تامسون رویترز نظیر BIOSIS یا Zoological Record و یا ESCI و … ایندکس شدهاند ، ژورنال های ISI-Listed گفته میشود.
دقت داشته باشید که صرف ایندکس شدن یک ژورنال در این نمایه ها اعتبار برجستهای محسوب نمیشود و در واقع در لیست ژورنال های تحت بررسی اعتبار توسط موسسه تامسون رویترز برای یک دوره زمانی مشخص قرار گرفتهاند.
بنابراین اعتبار علمی آن باید بصورت تخصصی بررسی شود. لازم به تذکر است که متاسفانه این قبیل ژورنال ها محل سوء استفاده های فراوان از دانشجویان و پژوهشگران جوان شده است و باید مراقب این موضوع باشید. تفاوت ISI با ISI-Listed چیست
نتیجهگیری آنکه، اگر مقاله شما در ژورنالهای ISI چاپ شود، هیچگونه جای نگرانی در جلسه مصاحبه دکتری نیست! اما اگر مقاله شما در فهرست ISI-Listed چاپ شده باشد، این به معنای پایان کار مقاله شما نیست و همه چیز منوط به بررسی هیئت ژوری خواهد شد.
لذا ISI-Listed را پایان ماجرا و اوج فاجعه نبینید! داشتیم عزیزانی را که چنین شرایطی داشتند و در نهایت توانستهاند نظر اساتید را جلب نمایند.
اخذ پذیرش از مجلات فهرست ISI-Listed به مراتب سادهتر از ISI است! همین موضوع گاه باعث سوءاستفادههای مالی و غیر مالی فراوانی از دانشآموختگان رشتههای مختلف خواهد شد. لذا در این خصوص مراقب تولیدات علمی خود باشید!