

ساختار مقاله علمي : نوشتن مقاله مستلزم داشتن طرحی مدون است. در گزارش یك تحقيق نه تنها باید ارزشهای محتوایی را مراعات كرد، بلکه باید از ساختار روشمندی نيز پيروی كرد. امروزه تحقيقات فراوانی انجام میشود، اما تنها بخش كوچکی از آنها در مقالات منتشر میگردد.یکی از دلایل آن، عدم مهارت محقق در تهيه و تدوین ساختاری مقاله علمی است .
ساختار مقاله و تهيه گزارش از یك پژوهش علمی، با توجه به روش به كار گرفته شده در پژوهش، متفاوت است. دانشمندان در یك تقسيم بندی كلی، روشهای استفاده شده در علوم را به دو دسته تقسيم میكنند.
روشهای كمی كه در آنها از دادههای كمّی در تحقيق استفاده میشود (تحقيقات ميدانی) و روشهای كيفی كه در آنها از دادههای كيفی (تحقيقات كتابخانهای) استفاده میشود.ساختار مقاله علمي
مراحل گزارش یك پژوهش (مقاله) با توجه به روش اتخاذ شده در تحقيق، با تفاوت هایی بيان میگردد . به دليل یکسان بودن هر دو روش در مراحل مقدماتی، و برای پرهيز از تکرار در اینجا مراحل مقدماتی را به صورت مجزا می آوریم.
گروه پژوهشی پیشگامان مسیر دانش در زمینه چاپ مقاله isi و ویراش مقاله و استخراج مقاله و پذیرش مقاله فعالیت می نماید.
ساختار مقاله علمي
موضوع يا عنوان مقاله : عنوان، مفهوم اصلی مقاله را نشان میدهد و باید به طور خلاصه، مضمون اصلی پژوهش را نشان دهد . عنوان مقاله باید جذاب باشد، یعنی به گونهای انتخاب شود كه نظر خوانندگان را كه معمولاً ابتدا فهرست عناوین مندرج در یك مجله علمی را میخوانند به خود جلب نماید. همچنين عنوان باید كوتاه و گویا و تنها بيانگر متغيرهای اصلی پژوهش باشد. تعداد كلمات در عنوان را حداكثر دوازده واژه بيان كرده اند .
نام مؤلف يا مؤلفان و سازمان وابسته
بعد از عنوان پژوهش، نام مؤلف یا مؤلفان ذكر میشود و در سطر زیر آن، نام دانشگاه یا مؤسسه كه هر یك از مؤلفان در آن مشغول به كارند، می آید. اگر پژوهش به وسيله دو یا چند نفر انجام بگيرد و همه آنها به یك دانشگاه یا مؤسسه وابسته باشند، نام مؤسسه یكبار، آن هم به دنبال نام مؤلفان ذكر میشود.
اما اگر هر یك از مؤلفان به سازمان خاصی وابسته باشند، باید بعد از نام هر یك از آنان، بلافاصله نام مؤسسهای كه به آن وابستهاند، ذكر شود . ترتيب قرار گرفتن نام مؤلفان به دنبال یکدیگر، معمولاً متناسب با ميزان مشاركت آنان در انجام پژوهش است؛ اما اگر ميزان مشاركت همه افراد در اجرای پژوهش یکسان باشد، اسامی آنان به ترتيب حروف الفبا در دنبال هم قرار میگيرد. ساختار مقاله علمي
چكيده
چکيده، خلاصه جامعی از محتوای یك گزارش پژوهشی است كه همه مراحل و اجرای اصلی پژوهش را در خود دارد. هدفها،پرسشها، روشها، یافته ها و نتایج پژوهش، به اختصار، در چکيده آورده میشود. در متنِ چکيده باید از ذكر هرگونه توضيح اضافی خودداری شود. مطالب چکيده باید فقط به صورت گزارش (بدون ارزشيابی و نقد) از زبان خود پژوهشگر(نه نقل قول)به صورت فعل ماضی تهيه شود .
چکيده در حقيقت بخشی كامل، جامع و مستقل از اصل گزارش در نظر گرفته میشود و نباید پيش از انجام گزارش، پژوهش تهيه شود. طول چکيده برای مقاله، بستگی به روشهای خاص هر مجله دارد و معمولاً بين صد تا 152 كلمه پيشنهاد شده است .
واژگان كليدي
معمولاً در انتهای چکيده، واژگان كليدی پژوهش را بيان میكنند تا به خواننده كمك كنند، پس از خواندن چکيده و آشنایی اجمالی با روند تحقيق، بفهمد چه مفاهيم و موضوعاتی در این مقاله مورد توجه قرار گرفته است. معمولاً با توجه به حجم و محتوای مقاله، پنج تا هفت واژه كليدی در هر مقاله بيان میشود.
آموزش مقاله نویسی قسمت اول | روش های آموزش مقاله نویسی قسمت اول | هزینه آموزش مقاله نویسی قسمت اول | انواع آموزش مقاله نویسی قسمت اول | آموزش مقاله نویسی قسمت اول
154 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید